İnsan cildine şifasıyla dokunan bir doğa mucizesi; Zeytinyağı Sabunu

İnsan cildine şifasıyla dokunan bir doğa mucizesi; Zeytinyağı Sabunu

Zeytinyağı sabunu, binlerce yıldan günümüze insan cildine sağladığı şifa ve emek dolu bir yolculuğun doğal ürünü olarak tabir edilir. Diğer sabun türlerine göre zahmetli bir işleniş sürecinden geçen zeytinyağı sabunu soğuk preslenmiş zeytinyağı, su ve alkalinle oluşturulur. Tarih boyunca farklı üretim serüvenlerine konu olan zeytinyağı sabunu gliserin oluşturmasıyla kuru ve bakımsız cilt yapısını nemli ve sağlıklı bir görünüme kavuşturur. Her sabun türünde olduğu gibi insan hayatında sağladığı faydayla ön plana çıkan zeytinyağlı sabun içerisindeki alkalin, yağ asitleri ve hidroksit iyonlarının birleşmesiyle son halini alır. Zeytinyağı sabunu, doğal formülü ve katkısız bileşenleriyle insan cildini temizleyen, bakteri oluşumunu engelleyen ve cildi besleyerek parlak bir görünüm kazandırılmasında da önemli bir temel üründür.

Son yıllarda insan cildinde gerçekleştirdiği etkileşimler sebebiyle birçok kişisel bakım ürünlerinin doğal katkısız maddesi olarak kullanılan zeytinyağı, içerdiği formülüyle farklı bitkilerle de harmanlanarak kullanıma sunulmaktadır.

Zeytinyağı Sabunu Faydaları

Tarih boyunca her devirde farklı amaçlarla kullanılan zeytinyağı sabunu geçmişten günümüze uzanan yolculuğuyla özellikle cilt bakımındaki faydalarıyla popüler bir kullanıma sahiptir.

Zeytinyağı sabunu, kuru cildin nemlendirilmesiyle daha sağlıklı ve parlak bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

Zeytinyağı Sabunu nasıl kullanılır ?

Saç ve cilt bakımı için sağladığı faydalardan dolayı zeytinyağı sabunu oldukça fazlaca tercih edilen bir doğal üründür. Zeytinyağı sabunu içerisindeki besleyici ve nemlendirici bileşenler cildin sağlıklı görünmesini sağlarken, ciltteki ölü hücrelerin de arındırılarak temizlenmesine katkı sağlar. Böylelikle cit içerisindeki bakteri oluşumu ortadan kalkarken, kuruyan bölgelerdeki kabuklanmalarda zeytinyağı sabununun sağladığı özel formülle cildin ve saçların hacim kazanmasına yardımcı olur.

Cilt bakımında zeytinyağı sabunu kullanımı 

Kuruyan cildinizin suyla temas ederek nemlendirilmesi sonrası zeytinyağı sabununu köpürterek sonrasında durulayın.

Zeytinyağı sabunu doğal olduğundan cildinizi kurutmaz fakat sabun haricinde kuru bir cilt görünümüne sahipseniz nemlendirici krem kullanmanız cildinizin daha yumuşak olması için oldukça faydalıdır.

Zeytinyağı sabununu cilt temizliğinde kullanırken sünger veya lif tercih ederseniz cildinizin tahriş olmasının da önüne geçmiş olursunuz.

Saç bakımında zeytinyağı sabunu kullanımı 

  • Son yıllarda bakımsız, dökülen ve yumuşak bir görünüme sahip olmayan saçlarda zeytinyağı sabunu da doğal bir alternatif çözümdür. 
  • Zeytinyağı sabununu saçınızda kullanmadan önce kuru saçınızı ıslayarak sabunun doğal formülünü tüm kafa yapısına dağılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Zeytinyağı sabunu saçların doğal nemini korurken, çok kuru saçlarda zeytinyağı sabunu sonrası saç kremi kullanılması daha faydalı olacaktır.

Zeytinyağı Sabunu hakkında bilinmeyenler

  • Zeytinyağı Sabunu Antik Mısır ve Roma dönemlerinde de oldukça yaygın bir kullanıma sahiptir.
  • Zeytinyağı Sabunu uygun koşullarda saklanması koşuluyla yıllarca kullanılabilir.
  • Zeytinyağı Sabunu doğal bir antiseptiktir yani ciltte mikrop ve bakterileri tamamen temizler.
  • Zeytinyağı Sabunu hassas ciltlerde oluşan tahrişleri önler ve cildin bakımlı bir görünüme kavuşmasını sağlar.

 Savonnova Zeytinyağı Sabunu

Ege ve Akdeniz’in binlerce yıldır topraklarında hayat bulan zeytin ağaçlarının hasat dönemlerinde toplanması sonrası özenle işlenen zeytinyağı Savonnova markası ile insan cildine şifa kaynağı oluyor. İçerisindeki doğal formülüyle saç ve cilt bakımında hissedilir değişimleri yaşatan Savonnova Zeytinyağı Sabunu diğer markalara göre daha doğal ve sağladığı faydalarla daha tercih edilebilen bir kategoridedir. Her insan cildinin katkısız ve gerçekten doğal ürünlerle beslenmesi için kişisel bakım sektöründe sunulan ürünler arasında ön plana çıkan Savonnova Zeytinyağı Sabunu antiseptik özelliğini yıllar sonra bile yitirmeyen özel bir teknolojide üretilmiştir. Savonnova Zeytinyağı Sabunu, hasat edilen zeytinlerin içerisindeki bileşenlerin korunmasıyla özel bir metotla oluşturulur.

Paylaş: