Saç ve Cilt Bakımına doğal şifa kaynağı: Bıttım Sabunu

Saç ve Cilt Bakımına doğal şifa kaynağı: Bıttım Sabunu

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yabani fıstık olarak da bilinen bıttım ağacının yağından sabunlaştırılan doğal bir sabun türüdür. Bıttım sabunu kuruyan ciltlerde nem oranını artırır, saç dökülmesini önler, egzama, sedef hastalığı gibi cilt sorunlarının doğal yöntemlerle tedavi edilmesinde kullanılır. Bıttım sabunu da diğer sabun türleri gibi saç ve cilt bakımlarına faydalı bileşenleri organizmasında barındırır. Bıttım sabunu kullanmadan önce cildinizin küçük bir kısmında alerjen olup olmadığına yönelik küçük bir uygulamalı test yapmanız faydalı olacaktır.

Bıttım sabunu faydaları 

Bıttım sabununun tamamen doğal kullanılması sağladığı faydalarda alacağınız sonuçlarda daha başarılı olunması anlamına gelmektedir. Doğal ürünler katkısız olduğundan tamamen tüm insan cilt tiplerine uygun ve sorunların hızlı çözümlerinde oldukça yaygın kullanılır.

Bıttım sabunu kuruyan saç derisini besler, güçlendirir ve nem oranını artırarak kabuklanmasına engel olur.

Saçların daha parlak ve sağlıklı görünmesine katkı sağlar.

Cildin doğal nem dengesini korur, oluşacak tahrişlerin önüne geçer.

Sivilce, akne ve egzama gibi cilt hastalıklarında onarıcı bir doğal tedavi ürünüdür.

Saçların dökülmesi ve kepeklenmenin giderilmesini sağlar.

Bıttım Sabunu ve Saç Bakımı

Bıttım sabunu, hem saç hem de cilt bakımı için oldukça yaygın kullanılan bir doğal üründür. Saçlarınızı ılık suyla ıslatarak nemlendirin, bıttım sabunu ile ovalayarak güzelce köpürtün, saç diplerine masaj yaparak sabunun tüm deriye temas etmesini sağlayın, birkaç dakika bekletin ve sonrasında yine ılık suyla durulayın. Böylelikle saçlarınızın dip kısımlarındaki kuruluk ortadan kalkarken, hacim kazanan saçlarınız kolayca taranarak şekil alabilir. 

Bıttım Sabunu ve Cilt Bakımı

Cilt bakımı ürünlerinde doğal bir formül olan bıttım sabunu kullanılması için yapılması gerekenler, cildinizi ılık suyla iyice ıslatın, bıttım sabununu köpürtün sonrasında birkaç dakika bekleyin ve ılık suyla durulayın. Bıttım sabununda dikkat edilmesi gerekenlerin başında kuru cilde sahip bireylerin uzman doktorlara danışması olacaktır. Çünkü bıttım sabunu cildi kuru bırakabilir. Bıttım sabununu kullanım esnasında göz ile temasından kaçının. Bu gibi durumlarda bol su ile yıkamanız gerekir ayrıca bıttım sabunu çocukların erişilemeyeceği yerlerde saklanmalıdır.

Bıttım Sabunu hakkında bilinmeyenler

  • Bıttım sabunu bakımsız ve dökülen saçların tedavi edilmesinde yüzyıllardır kullanılmaktadır.
  • Bıttım sabunu saç derisini güçlendirir ve ölü hücreleri temizleyerek kepek oluşumunu engeller.
  • Bıttım sabunu kullanıldığı cildin daha yumuşak ve pürüzsüz olmasına katkı sağlar.
  • Bıttım sabunu antiseptik ve antibakteriyel özellikleriyle cilt hastalıklarını tedavi eder.

Savonnova Bıttım Sabunu

Doğal ürünlerin kişisel bakım sektöründe her tüketiciye güvenle sunulması için portföyünü bu kapsamda oluşturan Savonnova Bıttım Sabunu ürünü içerisindeki tüm antioksidan ve diğer bileşenlerin değerini koruyan bir üretim gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Savonnova Bıttım Sabunu %100 doğal üretimle oluşturulduğundan diğer markalara göre temas ettiği bölgelerdeki onarıcı özelliği daha güçlüdür. Savonnova Bıttım sabunu saç bakımında kepeklenmeyi azaltır ve tahriş olan cildin hızlıca iyileştirilmesinde kullanılır. Yağlı bir cilt yapısına sahip olan bireylerin ciltlerindeki yağ oranını dengeleyen temel antioksidanlara sahip olan Savonnova Bıttım Sabunu içerik bakımından da diğer ürünlere göre daha saf özellikleri barındırır.

Savonnova Bıttım Sabunu antiseptik olmasından dolayı oluşabilecek bakterileri temizler ve mantar oluşumunu da engeller.

Paylaş: