Saç ve Cilt bakımına doğanın dokunuşu: Defne Sabunu

Saç ve Cilt bakımına doğanın dokunuşu: Defne Sabunu

Defne sabunu, zeytinyağı ve defne yağından yapılan doğal bir sabundur ve cilt ile saç sağlığı için birçok fayda sunar.  İçeriğinde kimyasal hiçbir madde barındırmayan tamamen doğal yollarla üretilen defne sabunun, binlerce yıllık bir geçmişi vardır. Türkiye'de Akdeniz bölgesinde ve özellikle Hatay başta olmak üzere defne sabunu üretilir ve sıklıkla kullanılır. Defne sabunu içeriğindeki zeytinyağından dolayı defne zeytinyağı sabunu olarak da adlandırılmaktadır.

Defne sabunu ve saç bakımı

Saçların sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Defne sabununun antibakteriyel özelliği, saç derisinde biriken bakterilerin saçların dökülmesine neden olmasını önler. Bu sayede saçların daha sağlıklı uzaması sağlanır.

Kepeği önler. Defne sabununun anti-inflamatuar özelliği, kepek oluşumuna neden olan iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Bu sayede kepek oluşumu önlenir.

Saçların parlaklığını ve hacmini artırır. Defne sabununun anti-oksidan özelliği, saçların parlaklığını ve hacmini artırmaya yardımcı olur.

Defne sabunu ve cilt bakımı

Cildi temizler ve arındırır. Defne sabunu, ciltte biriken yağ, kir ve makyaj kalıntılarını nazikçe temizler. Bu sayede cilt daha temiz, pürüzsüz ve parlak görünür.

Sivilce ve akneleri tedavi eder. Defne sabununun antibakteriyel özelliği, sivilce ve aknelerin oluşumuna neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Bu sayede sivilce ve aknelerin iyileşmesi hızlanır ve yeni sivilce oluşumu önlenir.

Egzama ve sedef hastalığını iyileştirir. Defne sabununun anti-inflamatuar özelliği, egzama ve sedef hastalığının neden olduğu iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Bu sayede egzama ve sedef hastalığının belirtileri hafifler.

Cildin güneş hasarını onarır. Defne sabununun anti-oksidan özelliği, cildin güneş ışınlarından aldığı hasarı onarmaya yardımcı olur. Bu sayede cilt daha sağlıklı ve genç görünür.

Defne Sabunu hakkında bilinmeyenler

  • Defne sabunu tamamen vegan bir yapıdadır.
  • Defne sabununun anti-inflamatuar özelliği, egzama ve sedef hastalığının neden olduğu iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Bu sayede egzama ve sedef hastalığının belirtileri hafifler.
  • Defne sabununun anti-oksidan özelliği, cildin güneş ışınlarından aldığı hasarı onarmaya yardımcı olur.
  • Defne sabunu ph değeri yüksektir ve cilt için oldukça faydalıdır.
  • Defne sabunu hammaddesinde yağlar ile cilt üzerinde besleyici özelliğe sahiptir.
  • Antibakteriyel ve antifungal özellikleri sayesinde mantar enfeksiyonlarını iyileştiren özelliğe sahiptir.

Defne sabunu nasıl kullanılır?

Defne sabunu, günlük cilt temizliği için kullanılabilir. Sabunu ıslatın ve köpürtün. Köpürttüğünüz sabunu yüzünüze ve vücudunuza masaj yaparak uygulayın. Ardından bol suyla durulayın. 

Yüzünüzü her sabah ve akşam defne sabunuyla  yıkamanız önerilir. Yüzünüzü yıkadıktan sonra defne sabunu elinizde köpürterek yüzünüze uygulayınız. 2-3 dakika yüzünüze masaj yaparak beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Bol su ile yıkayınız ve sonrasında isterseniz nemlendirilebilinir.

Defne sabunu, egzama ve sedef hastalığı tedavisi için de kullanılabilir. Bu amaçla, sabunu günde bir kez uygulanabilinir.

Saç için gün aşırı olarak düzenli kullanım önerilmektedir. Banyoda saçınızı ısladıktan sonra defne sabunu ile saçınızı köpürterek ve masaj yaparak uygulayınız. 2-3 dakika masaj yaparak beklettikten sonra saçınızı bol suyla iyice yıkayınız. Bu işlemi bir kaç kez tekrar edebilirsiniz. Saç için başka kimyasal içeren madde kullanmamanız defne sabununun etkili olması için önemlidir.

Savonnova Defne Sabunu

Akdeniz ikliminin hakim olduğu bereketli Anadolu topraklarında yetişen defne yaprağının özünün çıkarılmasıyla üretilen Savonnova Defne Sabunu, tamamen doğal ve vegan yapıdadır. Savonnova Defne Sabunu pH değeri yüksek olduğundan cildin pH değerini dengeleyen bileşenlere sahiptir. Savonnova Defne Sabunu antioksidan özelliğiyle güneş yanığı olan bölgelerin hızlıca onarılmasını sağlarken, antiseptik bir doğal ürün olarak cildin bakterilerden arındırılmasını sağlar. Savonnova Defne Sabunu ayrıca diğer ürünlere göre yüz temizliğinde hassas ciltlere tamamen uyumuyla önemli bir kişisel bakım ürünüdür.

Paylaş: