Yağlı ciltlere kusursuzca dokunan doğallığın adı: Kırmızı kil sabunu

Yağlı ciltlere kusursuzca dokunan doğallığın adı: Kırmızı kil sabunu

Zengin mineral içeriği sayesinde insan cildine fayda sağlayan bileşenlerin bütünleştiği kırmızı kil sabunu doğal sabun türlerinden biridir. Kırmızı kil, mineral bakımından zengin bir toprak türü olduğundan antiseptik ve antioksidan özelliklere sahiptir. Bu özellikleri kırmızı kil sabununun cilde sağladığı faydalarında temel sebebidir. Kırmızı kil sabununun doğal olması çok önemlidir, katkı maddesi bulunan ürünlerin kullanımı ciltte kalıcı hasarlara yol açabilirken, fayda oranının da düşmesi anlamına gelir.

Kırmızı Kil Sabunu Faydaları

  • Her sabun türünün kendi bileşenleriyle insan cildine sağladığı faydalar içerisindeki maddelerle tepkisel olarak farklılık göstermektedir. Kırmızı kil sabununun sağladığı faydaları sıralamak gerekirse;
  • Gün içerisinde veya zamanla insan cildinde oluşan birikintilerin gözenekleri doldurmasına engel olur. Temizlenen gözeneklerle cildin daha parlak ve sağlıklı görünmesine sebep olur. 
  • Kırmızı kil sabunu özellikle yağlı ve karma cilt yapısına sahip kişiler için ideal bir sabundur. Kuru bir cilt yapısına sahipseniz mutlaka küçük bir bölgede uygulamalı test yapmanız önerilir.
  • Kırmızı kil sabunu sivilce ve akne oluşumunu azaltırken, cilt hastalıklarının tedavisinde de doğal bir yöntem olarak tanınır.
  • Kırmızı kil sabunu cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur böylelikle oluşan lekelerin temizlenmesinde oldukça fazla tercih edilir.
  • Ciltte zamanla oluşan kiri ve fazla yağı temizleyen kırmızı kil sabunu bu tarz sorunların çözümünde bir numaradır.
  • Kırmızı kil sabununun etkisini görmek için her gün kullanılması önerilir.
  • Kırmızı kil sabunu ciltteki nemi emebilir bundan ötürü sabun kullanımı sonrası nemlendirici krem kullanılması cilt üzerindeki gerginliği ve tahrişi engeller.
  • Kırmızı kil sabunu serin ve kuru bir ortamda muhafaza edildiği takdirde herhangi bir bozulma meydana gelmez.

Kırmızı kil sabunu nasıl uygulanır ?

Kırmızı kil sabunu, yüz ve vücut için kullanılabilir. Yüz için kullanıldığında, sabunu su ile köpürtün ve yüzünüze masaj yapın. 2-3 dakika bekledikten sonra, sabunu bol su ile durulayın. Vücut için kullanıldığında, sabunu su ile köpürtün ve vücudunuza masaj yapın. 5-10 dakika bekledikten sonra, sabunu bol su ile durulayın.

Kırmızı kil sabunu, doğal içerikli bir sabun olduğundan, ciltte tahrişe neden olma olasılığı daha düşüktür. Ancak, hassas bir cilde sahipseniz, sabunu kullanmadan önce küçük bir bölgede test etmeniz önerilir.

Kırmızı kil sabunu, çeşitli şekillerde kullanılabilir. Sabunu direkt cildinize uygulayabileceğiniz gibi, banyo suyuna ekleyebilir veya yüz maskesi olarak da kullanabilirsiniz.

Savonnova Kırmızı Kil Sabunu 

Doğal ve katkısız bir üretim serüveniyle tüketiciye sunulan Savonnova Kırmızı Kil Sabunu özellikle içerisindeki tüm doğal elementlerin korunduğu bir sabun türüdür. Yağlı ciltlerdeki kuruluğu artıran Savonnova kırmızı kil sabunu günlük yaşamda özellikle yüz bölgesine uygulanan maske ve diğer tekniklerle dolan gözenekleri boşaltarak cildin nefes almasını sağlar. Savonnova kırmızı kil sabunu ciltte oluşması muhtemel sivilce ve aknelerin oluşum oranını azaltırken, içerisindeki özel formülü sayesinde yaşlanma belirtilerini geciktiren faydalarıyla oldukça popülerdir. Savonnova Kırmızı Kil Sabunu piyasadaki diğer sabun türlerine göre antiseptik özelliği yüksek, saflık oranı %90 üzerinde ve tamamen organik bir yapıdan oluşur. Böylelikle Savonnova kırmızı kil sabunu kullanan kişilerde etkisini hızlı göstermektedir. 

Savonnova kırmızı kil sabunu doğal kilin insan cildinde gösterdiği canlı ve parlak görünümü gösteren gizli bir formül olarak da tanımlanır.

Paylaş: