Yara ve yanık tedavisinin yüzyıllık bitkisel tedavi ilacı; Kantaron Sabunu

Yara ve yanık tedavisinin yüzyıllık bitkisel tedavi ilacı; Kantaron Sabunu

Kantaron sabunu, kantaron bitkisinden elde edilen yağ ve diğer bitkisel yağların karışımıyla üretilen bir sabun türüdür. Kantaron, antiseptik, antibakteriyel, antioksidan ve yara iyileştirici özelliklere sahip bir bitkidir. Bundan ötürü oldukça her konuda faydalıdır. Kantaron sabunu yüzyıllardır insanlar tarafından kullanılan hafif yara ve yanıkların iyileşmesini hızlandırmak için bitkisel tedavilerde yer alan sabun olarak da yaygınlıkla bilinir.

Kantaron sabununun faydaları

  • Kantaron sabunu cildin gözeneklerini boşaltır ve her türlü bakteriden arındırır.
  • Cildin pH dengesini korur.
  • Kantaron sabunu kuru cildi nemlendirir, yumuşatarak parlak bir görünüm kazandırır.
  • Ölü hücreleri temizler ve cildin yenilenmesine yardımcı olur.
  • Kantaron sabunu sivilce ve akneleri cilt üzerinden kolayca temizler.
  • Ciltteki kırışıklıkları gidererek yaşlandırma belirtilerini geciktirir.
  • Kantaron sabunu, yara iyileştirici özelliği sayesinde ciltteki yaraların ve yanıkların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.
  • Kantaron sabunu ile özellikle bebeklerin pişiklerine uygulandığında pişiklere iyi gelir.
  • Damar büzücü etkisi ile kanamayı kısa sürede durdurur.

Kantaron sabunu nasıl kullanılır?

  • Kantaron sabunu, diğer sabunlar gibi kullanılabilir. Elinizi ıslatın ve üzerine kantaron sabunu alın. Köpürtün ve cildinize masaj yaparak uygulayın. Ardından bol suyla durulayın.
  • Kantaron sabunu, doğal bir ürün olduğu için uzun süre dayanır. Doğru şekilde saklanırsa, 1-2 yıl boyunca kullanılabilir.
  • Kantaron sabunu satın alırken, organik ve doğal içerikli bir sabun seçmeniz önemlidir. Kantaron sabununun içeriğinde kantaron yağı, zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı gibi bitkisel yağlar bulunmalıdır. Bu yağlar, cildi nemlendirmeye ve beslemeye yardımcı olur.

Kantaron sabunu özellikleri

Kantaron sabununda gliserin bulunur. Doğal olarak kullanılması daha önemlidir çünkü endüstriyel üretim sabunlarda gliserin dengesizdir. Gliserinin nem tutucu bir özelliği bulunur böylelikle cildin kuruması engellenir. Kantaron sabunu, bolca kantaron yağı içerir, hassas ciltler için idealdir. Kantaron sabunu cildiniz kurutmadan özenli temizler ve bu sayede cildinizde doğal bir temizlik hissi uyandırır. Kantaron sabunu tüm cilt tipleri için kullanılabilir, uçucu yağ içermediği için yaş ve fiziksel durum sınırlaması yoktur.

Kantaron sabunu ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler:

Kantaron sabunu, hassas ciltlerde tahrişe neden olabilir. Bu nedenle, hassas cilt tipine sahip kişilerin, kantaron sabunu kullanmadan önce bir uzmana danışmaları tavsiye edilir.

Kantaron sabunu, ciltte kızarıklık ve kaşıntı gibi yan etkilere neden olabilir. Bu belirtileri fark ederseniz, sabun kullanmayı bırakın ve bir doktora danışın.

Kantaron sabunu, göz ve ağız ile temasından kaçının.

Kantaron sabunu, çocukların erişemeyeceği bir yerde saklayın.

Savonnova Kantaron Sabunu 

Hücre yenilenmesini sağlayarak yaşlanma belirtilerini geciktirir. Savonnova Kantaron sabunu  cildin olması gereken nem dengesine ulaşmasını sağlar. Savonnova Kantaron sabunu ciltteki yara, yanık ve sivilcelerin iyileşmesine katkı sağlar. Savonnova Kantaron sabunu güneşe fazlaca maruz kalma gibi nedenlerle cilt renginin bölgesel olarak değişikliklerini giderir. Cilt tonunuzun eşitlenmesini sağlar. Savonnova Kantaron sabunu sivilce oluşumunu ve izlerin azalmasına katkı sağlar. Düzenli kullanımda damar onarıcı özelliği ile varislerde de düzelme sağlar.

Paylaş: